DSCN0559

Sydafrika Free Range

Det som är unikt med dessa områden är att det inte finns några jakthägn, samt den totala arealen på 600 000 tunnland! Djuren vi jagar är i sin rätta miljö vilket innebär att man inte hittar djur som föredrar tät bush på öppen savann och vice versa. Djuren är därmed även mer svårjagade då de använder sina sinnen som de är anpassade för.

Paket avskjutningsdjur från $ 1 950

 

Baviaans River Conservancy

Mångfalden av djur, antalet djur, naturskönhet och storleken på området är vad detta stora ohägnade område är känt för.

Baviaansriver Conservancy är ett 450.000 tunnland ohägnat område 2,5 timmar nordöst om Port Elizabeth. Conservanciet är ett varierande område med ett stort antal olika arter. Det finns 30 jaktbara arter i området. Från de vanliga arterna som Wildebeest, Blesbuck, Oryx, Waterbuck och Impala till mindre vanliga som Lechwe, Mountain Reedbuck och Vaal Rhebuck.

Det finns mycket Cape Kudu & Bushbuck, Cape Kudu och Bushbucken är mörkare och något mindre i kroppen än sina nordliga släkting Southern Greater Kudu och Limpopo Bushbuck.

Från campen är det 1,5 timmes bilfärd till kustskogarna vid Indiska oceanen där vi jagar Blue Duiker, Caracal med hundar, Cape Grysbuck och Bushpig.

Jakt är bäst tidigt på morgonen och på kvällarna när djuren rör sig och äter. På grund av den kuperade terrängen så tar man sig ofta till en hög punkt där man sedan kikarspanar för att sedan smyga och försöka komma inom håll till viltet.

Övrigt Är det några som önskar att efter jakten ha några dagar vid kusten för Bad och Fiske eller ner till vindistrikten och Cape Town så hjälper vi er även med det.

Varje år så genomför vi några gruppresor hit där vi tar med och guidar, dessa resor kombineras ofta med jakt på ROCKPIGEON. Kontakta oss för mer info.

READ MORE UNDER FREE RANGE SOUTH AFRICA EASTERN CAPE

Umkomaas Valley Conservancy

Detta område är känt för sina stora Kudu, Nyalor och Bushbuck.

Umkomaas är ett unikt område där du kan jaga Southern Greater Kudu, Nyala och Cape Bushbuck i sin inhemska miljö och ohägnat. Umkomaas i Natal Midlands är ett 150.000 tunnland conservancy som erbjuder mycket bra och utmanande jakt i tät bush för alla spiral horns arter samt ett antal av de vanligaste antilop arterna.
Lågt jakttryck, bra gener, mat och åldersklass bidrar till att göra detta område känt för jätte Kudu, Nyala och Bushbuck. Common Reedbuck, Impala, Eland, Waterbuck, Oribi och Wildebeest erbjuder variation till jakten.
Den kuperade terrängen med tät bush gör att kikarspaning följt av långsam ansmygning är det mest effektiva sättet att jaga.  Conservanciet är en kort 1,5 timmes bilresa från Durbans King Shaka Airport

Övrigt Är det några som önskar att efter jakten ha några dagar vid kusten för Bad och Fiske så rekommenderar vi att åka upp till St Lucia efter jakten.
Boende Är dubbelrum i mysiga ”hyddor” i Afrikansk stil där det givetvis finns eget badrum.

READ MORE UNDER SOUTH AFRICA NATAL PROVINCE

Baviaans conservancy Flyg till Port Elizabeth härifrån bilresa på ca 3 timmar.

Umkomaas conservancy Flyg till Durban därefter bilresa på ca. 2 timmar.

Inkl i priset:
5 nätters boende med alla måltider
4 dagars jakt 2*1
5 avskjutningsdjur
Organisation
Transfer
Trackers och skinners
Transport under jakten
Daglig tvättservice

Ej inkl:
Flyg – Port Elisabeth
Jakt 1*1 extra 100$/dag
Extra trofé avgifter
Konservator
Hemskickade av troféer
Hyrvapen
Dricks
Administrationsavgift $ 100 /jägare