Argentina Klövvilt

Länder » Sydamerika » Argentina » Argentina Klövvilt

Rancherna ligger nära Santa Rosa i La Pampa provinsen. Området är på hela 30.000 ha och är idealiskt för smygjakt med sina rullande kullar och bush. Man jagar på fri viltbana men för den som önskar att skjuta vissa arter så gör vi det i ett hägnat område som är på hela 4 000ha. Jagar man utanför hägnen så skall man inte räkna med att skjuta medalj trofe’er. Här finns även duv och perdez(rapphöna)jakt. 

JAKTEN

Klövvilt som är speciella för Argentina är Black Buck, Vatten Buffel, Four Horned Ram, Axis samt Caprivar. Utöver dessa arter så har de en väldigt fin Kronhjortsjakt, Dovhjort, Vildsvin och ett flertal olika fårtyper de jagas hela året, det skall poängteras att mitt mars – mitt april så är det högbrunst på kronhjort.

Duvor jagas hela året. Duvjakten kan erbjuda allt ifrån snabba duvor på närmare håll samt långhållsskytte så det finns duvor för var och en smak. Duvorna kommer att jagas på sträck. Man tar ut på morgonen för att sitta hela dagen med en paus mitt på dagen för lunch. Man har en ”birdboy” med sig som hjälper till med att se till att allt flyter vad det gäller ammunition, dricka samt samlar upp duvor. Guiden kommer också att gå runt och för den som behöver lite skytteinstruktioner så är detta ett ypperligt tillfälle att finslipa sitt skytte. Man kan räkna med att skjuta min. 1000 skott om dagen.

Perdez liknar vår rapphöna i såväl utseende som beteende. Perdezen jagas över stående fågelhund.

Under dagarna i Santa Rosa så är det valfritt om man vill jaga duva eller klövvilt under alla dagar alt. mixa så att man jagar någon dag klövvilt och någon dag duva.

 

LÄS MER OM VÅRA FÅGELJAKTER TILL ARGENTINA UNDER FLIKEN FÅGELJAKT

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

20/4 – 20/5

BOENDET

Boendet är i förstklassiga lodge som ligger mitt i jaktområdena där det även finns trådlös internet. Vad det gäller maten så behöver det väl inte nämnas att den är förstklassig.

RESA

Man flyger till Buenos Aires där vår samarbetspartner kommer att möta upp för att ta er till hotellet samt följande dag inrikesterminalen när man flyger ut till Santa Rosa. Man åker sedan med minibuss ca. 2 timmar ut till ranchen. Ut till Mendoza är det ca. 750 km från jaktområdet. Man kan välja antingen att åka minibuss dit en färd på bra vägar genom ett vackert landskap alt. så kan vi ordna charterflyg ut till Mendoza. Resan tillbaks från Mendoza till Buenos Aires går med inrikesflyg.

BILD GALLERI