Älg

Länder » Skandinavien » Sverige » Älg

Unikt för den svenska älgjakten är användande av hundar. Vi erbjuder ett fåtal jägare exklusiv älgjakt i vildmarks skogar med ögonblick som är något av det mest intensiva som kan upplevas som jägare i Sverige.

JAKTEN

Jakten bedrivs 1:1 tillsammans med hundföraren och välmeriterade championhundar. Denna jaktform ger goda förutsättningar för ett lyckat jaktresultat där man räkna med att se älg varje dag. Vill Ni uppleva den svenska älgjakten när den är som bäst är detta alternativet.

Om man vill åka i en liten grupp så anordnar vi även jakt för grupp på 4 – 10 jägare, där ni byts vid med att gå med hundföraren samt att stå för.

Småland- vildmark i södra Sverige

Sävsjöströms bruk ligger i glasriket i Småland bara 30 minuter från Växjö 3 timmar från Köpenhamn och är på 2.200 ha. resp. 3.000 ha Terrängen består av omväxlande tallskog och mossar. För jägaren som vill uppleva Sveriges ”vildmark” samt prova på att jaga ett av Sveriges storvilt på svenskt traditionellt vis så är detta underbar jakt.

JAKTPERIOD

13 Okt – 31 Jan

FJÄLLJAKT ÄLG

Vi kan erbjuda några få jägare exklusiv smyg och lockjakt som kombineras med löshund i fjällvärlden

Unikt för den svenska älgjakten är användande av hundar. Vi erbjuder ett fåtal jägare exklusiv älgjakt i fjällnära skogar med ögonblick som är något av det mest intensiva som kan upplevas som jägare i Sverige. Jakten bedrivs 1:1 tillsammans med hundföraren och välmeriterade championhundar. Jakten kommer även att bedrivas som spot and stalk i fjällvärlden. Dessa jaktformer ger goda förutsättningar för ett lyckat jaktresultat i ett område där några av Europas största älgar är fällda. Vill Ni uppleva den svenska älgjakten när den är som bäst är detta alternativet. mycket gamla anor från det nordliga barrskogsbältet

Vi kommer att övernatta ute i tält på fjället, men det finns även möjlighet att övernatta på ett litet fjällhotell

Ett begrepp för jägaren som för tankarna till vildmark. Här finns enorma vidder från fjäll till skog som bjuder jägare på upplevelser av yppersta klass. Jakten sker på naturens egna villkor, och all jakt bedrivs på naturliga bestånd där kunskap om vilt och natur är en förutsättning för ett lyckat resultat.

Våra områden ligger i Jämtland där vi har tillgång till över 40.000ha naturreservat i de fjällnära skogarna. Det är här i Jämtlands ödemarker man finner de största älgarna. Här är jakten en utmaning med stora möjligheter att erhålla sitt livs trofé. Varje år fälls tjurar av medaljklass på våra jaktmarker, vilket talar sitt tydliga språk.   Området är även unikt då vi jagar på såväl kalfjäll samt till de fjällnära skogarna där de insprängda myrmarkerna ger optimala betingelser för både älgen och tjädern.

PERIOD

Sept – Okt

VI HAR NÅGRA FÅ VECKOR SOM VI KAN ERBJUDA MARK SOM VI HYR UT FÖR ETT EGET JAKTLAG I SÅVÄL SÖDRA SVERIGE SOM JÄMTLAND.