Idaho

Länder » Nordamerika » Idaho

I norra delen av Idaho på väg upp mot den Canadensiska gränsen ligger detta natursköna jaktområde. Canyonen ska vara den näst djupaste i hela USA, Grand Canyon inberäknat. Det är i dessa områden som Puman, Svart Björnen och Wapitin trivs som bäst. Du kan lätt föreställa dig vidderna och den fantastiska utsikten. Jakten är till för dig som vill ha en extra utmaning och som vill uppleva en jakt som är på riktigt, det vill säga på naturens villkor. Tältcampen i dalgången är ingen ”fancy” africalodge, här bor du spartanskt i en enkel tältcamp med utedass, men det är som sagt på riktigt och du kommer ha ett minne för livet.

.

JAKTEN

Puma Jakten sker med hund och det måste finnas snö. Man åker runt i terrängen för att leta upp färska spår och om spåren anses tillräckligt stora och nya släpps hundarna på, sen är det bara att börja traska. Det gäller att  åtminstone hundföraren är tätt på hundarna med tanke på att de lösa hundarna löper stor risk att bli tagna av vargarna. Det kan vara tufft  att hålla jämna steg med hundföraren med tanke på branterna, men oftast har du gott om tid när  hundarna väl har träat Puman. Puman väger mellan 50 – 70 kg. Vi rekommenderar att du även passar på och jagar varg när du ändå är iväg.

Svart Björn Är en kombination av Spot and Stalk i bergen samt sitta vid bait på kvällen. Under jakten kommer även häst eller fyrhjuling att användas som transport medel för att ta sig in i dalen.

Wapiti Är en kombination av Spot and Stalk i bergen samt lockjakt under brunsten. På denna jakten kan man även skjuta en Mule deer. Under jakten kommer även häst eller fyrhjuling att användas som transport medel för att ta sig in i dalen.

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

Puma Dec – Jan

Björn Maj – Juni

Wapiti 14 Sept – Nov

BOENDET

Är i tältcamp

RESA

Flyger till Boise för att sedan åka bil 2 timmar och därefter snöskoter i ca 2-3 timmar innan man är framme i tältcampen.

BILD GALLERI