North

Länder » Nordamerika » British Columbia » North

Ett Vildmarksäventyr i bergen, där man rider runt i den orörda vildmarken. Här finns Älg, Mountain goat, Wapiti, Svartbjörn och Varg

PÅ denna resan blir man influgen i vildmarken. Här finns en bascamp som man utgår från. Man rider sedan ut från denna till olika delar av det enorma området beroende på vilka arter man vill jaga. Jakten är spot and stalk.

Man kan här förutom Älg även kombinera jakten efter jakt på Moose, Mountain Goat, Caribou, Svartbjörn samt Varg. Det finns gott om Grizzly i området men tyvärr så får vi inte importera Grizzly skinn till EU länder om den är skjuten i British Columbia.

Det finns även gott om Varg, vilka är inkluderade i priset.

Antal Vilt:

I priserna så har man 1 alt. 2 arter inkl i priset, priset är det samma oavsett om man skjuter de önskade arterna eller ej. För de som önskar att skjuta en tredje art så betalar man den först när man skjutit. Däremot så måste man lösa licens även för denna art innan jakten. Licenserna tillkommer i priset, även varg och fiske licens måste lösas innan.

Området:

Ligger i den nordöstliga delen av BC och är på hela 1,5 miljon hektar ren vildmark. Området har skötts av samma outfitter under 30 år vilket säkrar för en lyckad jakt och ett bra arrangemang.

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

Sept – Okt

BOENDET

Bas lodgen som används har alla bas bekvämligheter, denna används för någon enkel övernattning, för efter ankomsten till lodgen så rider eller hikar man ut i jaktområdet och använder jaktstugor och tält.

RESA

Man flyger från Europa till Fort Nelson, där våran samarbetspartner möter upp.

Man åker sedan med vattenflyg in till jaktområdet och campen. Transporten i området sker sedan med häst.

BILD GALLERI