South West

Länder » Nordamerika » Alaska » South West

I Alaska så finner man de största Älgarna och Brunbjörnarna, vi kan här erbjuda renodlad Älgjakt eller i kombination med Brunbjörn

JAKTEN

Området ligger i de otroligt vackra delarna av sydvästra delen av Alaska. Vi utgår från lodgen som har alla bekvämligheter och ligger mitt i jaktområdet. Från denna så utgår vi med flodbåtar för att beroende på viltet finns även använda tältcamp. Jakten är en kombination av ”spot and stalk” och lockjakt. När vi har lyckats med älgjakten så börjar Björnjakten i flodelarna där laxen går upp för att leka. Man har även möjlighet under Älg och Björnjakten att jaga Varg samt Fiska, vilket är i Världsklass.

Vi erbjuder här såväl vår som höst jakt efter på Björn. Jakten sker längs de laxrika floderna som utmärker området. Anledningen till att Björnarna är så stora i detta området är pga. att de har obegränsat med proteinrik lax som sin föda.

I priset så är alla licenser såväl till varg som fiske samt även charterflyget in från Dillingham till jaktcampen inkluderat.

Älgen: Är väldigt stor och håller i genomsnitt 61” 

Björnen: Ligger mellan 8-10”

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

Sept

BOENDET

Jaktlodgen man bor i har all bekvämlighet. Man utgår från denna och beroende på hur jakten går och var viltet befinner sig så använder vi även tältcamps.

RESA

Man flyger från Europa till Anchorage, därifrån inrikes till Dillingham där man har en övernattning på hotell, våran samarbetspartner möter upp på flygplatsen och hjälper till. Följande dag så åker man med vattenflyg in till jaktområdet och jaktlodgen.

Under jakten så åker man in längs floder och åar in i jaktområdet.

BILD GALLERI