Inlands

Länder » Nordamerika » Alaska » Inlands

Efter storoxarna i Alaskas inre vildmark.

JAKTEN

Vi genomför våra älgjakter på två områden som konsekvent levererar de största älgarna i Alaska. Förutom de stora älgarna får våra kunder ofta med sig Grizzlies, Svartbjörnar och Vargar hem efter jakten.
Ni flyger till Fairbanks för att därifrån ta inrikesflyg till Galena. Från flygplatsen i Galena blir ni upphämtade med bush flight ut till baslägret. Fösta dagen sker ingen jakt eftersom det i Alaska är lag på att ingen jakt får bedrivas samma dag som jägaren har flugit in i området. Jakten sker med kikarspaning från höga toppar och på inlockning. Många gånger används också kanoter i floderna för water drifting, så det går att ta sig fram lite fortare i terrängen för att lokalisera älgarna. Ni jagar i allmänhet 1:1 dvs en jägare och en guid. Skulle ni inte lyckas hitta älgarna i det område som ni har blivit avsläppta kommer jaktarrangören hämta upp er med sitt bush flight igen och släppa av er i ett nytt område. Jakten sker i september mitt under brunsten, så det är en enorm upplevelse att få se dessa stora monster komma springande upp rakt emot dig när guiden lockar in dem. Det som är så fantastiskt är att du oftast kan se dem på långa håll vilket gör att hela situationen blir extra mäktig.

Floderna som under jakten används för transport är fulla av harr, gädda, röding och Dolly Varden och i september finns det också rikligt med Silverlax. Du kommer vanligtvis att fånga 10-30 fiskar på ett par timmar. Om du gillar att fiska, se till att be om ett fiskekort. Det måste nämligen lösas innan.

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

Sept

BOENDET

Baslägret består av tält och vedspisar samt en soluppvärmd dusch. I de tillfälliga tältcamperna under jakten finns inga bekvämligheter, utan det är naturcamping som gäller.

RESA

Man flyger från Europa till Fairbanks där man har en övernattning på hotell för att följande dag flyga ut till Galena, vår samarbetspartner möter upp på flygplatsen. Man flyger sedan ut med bushflight in till jaktområdet och tältcampen. Under jakten så åker man i kanot.

BILD GALLERI