Admirality Island

Länder » Nordamerika » Alaska » Admirality Island

Admirality Island är känt för att ha den tätaste brunbjörns populationen i världen och är även känt för sitt fantastiska djurliv där man kan förvänta sig att se Val, Sjölejon, Säl & Havsutter. Ön ligger utanför huvudstaden Juneau och för att ta sig ut använder man vattenflyg.

JAKTEN

Denna tiden på året så finns det inte så mycket mat utan björnarna går ned till strandängarna för att äta de första primörerna som kommer fram, likaså hittar de här musslor och dödfisk att äta. Man åker runt med en guide i en 14 foots zodiac båt och spanar av kustlinjen, för att när man ser någon björn gå i land och försöka ta sig inom håll. Man gör även strandhugg på lämpliga ställen för att smyga upp i delta områden för att kikarspana. Då man jagar längs vattenlinjen där tidvattnet kan variera så krävs vadarbyxor.

Trofé: Ligger mellan 8-10”

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

20/4 – 20/5

BOENDET

Är i tältcamp där man har ett gemensamt mässtält och sover i igloo tält.

RESA

Man flyger från Europa till Seattle där man har en övernattning på hotell för att följande dag flyga ut till Juneau, vår samarbetspartner möter upp på flygplatsen i Juneau. Man flyger sedan ut med vattenflyg in till jaktområdet och tältcampen. Under jakten så åker man i 14 foots zodiac båtar.

BILD GALLERI