Skottland Kronvilt

Länder » Europa » Skottland » Skottland Kronvilt

Skottlands dramatiska landskap ger en extra krydda åt jaktupplevelsen. Detta kombinerat med en fantastisk jakt, gamla  traditioner och trevliga människor gör detta till ett av våra favorit resmål.

JAKTEN

Kronhjorten/hind jagas uppe på höglandet. Jaktmetoden är ”spot and stalk”, så ni måste klä er för aktiv jakt. Ni kommer smyga, åla och krypa för att komma inom skotthåll. Ibland är vinden tidvis hård och då vill inte Stalkern att ni skjuter på allt för långa avstånd. Kronhjortsjakten i Skottland är en minnesvärd jakt där du får jobba för viltet. Ingenting är gratis, å andra sidan är det en jaktupplevelse ni aldrig kommer glömma och jaktguiderna tar det i den takt ni behagar.  Kronhjortsjakten i Skottland är inte i första hand en troféjakt utan en jakt rik på upplevelser.

Sikahjort däremot jagas i täta skogar i låglandet tidigt på morgonen och i skymningen. Att kombinera de båda jakterna ger en bra variation och ni får smaka på två helt olika naturupplevelser.

Hare/Kanin/Rough shooting  LÄS MER UNDER SMÅVILTJAKT

OMRÅDE

Våra områden ligger i Inverness-shire där vår utgångspunkt är Inverness. Vi har i detta område en massa olika Gods som vi samarbetar med, totalt är dessa områden 400.000ha! Det som utmärker dessa områden är att vi här förutom Kronvilt/Sikavilt/Råbock även kan erbjuda Rough Shooting, Kaninjakt med iller, samt driven Hare dessa jakter kan man lägga till mot ett pristillägg.

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

Kron/Sikahjort 1/9 – 20/10

Kronhind 21/10 – 31/1

Råbock 1/4 – 1/11

BOENDET

Är på klassiskt Bed and Breakfast men om så önskas så kan vi även arrangera boende på slott.

RESA

Det går dagliga flyg med SAS och Norwegian air till Aberdeen och Edinburgh, tänk på att lågprisflyg som Ryan Air ej tar med vapen.

Transport ni kan välja till att bli upphämtade vid flygplats alt om ni tar hyrbil så blir ni upphämtade vid ert boende på morgonen då ni skall ut på jakt.

BILD GALLERI