Frankrike

Länder » Europa » Frankrike

Höga Fasaner eller Rough shooting, Boende i gammalt kloster inramat med fransk måltider på slottet. VAD KAN MER BEGÄRA SOM FÅGELJÄGARE?

Fasan Klappjakt Vi kan med glädje erbjuda fasanjakt på ett gods endast 30 minuter från Eiffeltornet. På godset så har man arrangerat fasanjakt i 3 generationer men först nu börjat att sälja ett litet antal jakter.
Området man jagar i är som gjort för fasanjakt med sina dalar varvid kvalitén på fåglarna får den mest erfarna skytt att bekänna färg.

Under dagen så blir det 5-6 såter i det böljande franska bokskogarna. Fåglarna håller väldigt hög kvalité så man får räkna med att det går 3-4 skott per fågel!

Mitt på dagen så har man en fantastisk lunch på slottet för att efterjakten ha en aperitif innan viltparaden framför slottet.

Vi kan här arrangera jakter 200-600 fåglar/dag.

Rough shooting Innebär att man jagar en blandning av vilt Fasan, Rapphöns, Änder & Morkulla. Gruppen skall vara 4-8 jägare.

Det som är gemensamt för dessa jakter är den höga standarden på måltiderna och kring arrangemanget vilket gör att jakterna är FÖRSTKLASSIGA:

JAKTPERIOD

20 Okt – 31 Jan

ANTAL SKYTTAR

Klappjakt 8 – 12 skyttar egen grupp

Om man är mindre antal så kan man ev. joina en fransk grupp.

Rough shooting 4 – 8 skyttar

BOENDE / MÅLTIDER

Exempel Program Klappjakt
1 dec Ankomst Paris
Ankomst och inlogering på www.abbayedecernay.com som är ett gammalt munkkloster som ligger endast 15 min från jaktområdet.  Middag på kvällen i deras underbara restaurang.

2 dec Fasanjakt
10.00 Efter en Fransk ”Brunch” på Slottet så startar jakten, det kommer att vara 5 drev under dagen där det blir serverat smårätter och förfriskning mellan såterna.
Efter jakten så blir det parad framför slottet, för att sedan åka in till Paris för övernattning och middag på bra restaurang.

3 dec Sightseeing samt hemresa
Innan hemresa så finns det möjlighet att shoppa i Partis alt. för dem som önskar stanna kvar någon dag

RESA

Området ligger endast 45 min söder om Paris.