Tadjikistan

Länder » Asien » Tadjikistan

Tajikistan är en liten republik i Centralasien, som gränsar till Kina, Uzbekistan, Kirgizistan och Afghanistan. Det mesta av Tajikistans landyta är bergigt, från Fanbergen i väster till de steniga höjderna Pamir i östra regionen av Badakhshan. Detta bergiga land erbjuder jakt på det magnifika Marco Polo Argalifåret som har de längsta horn av alla får och den vackra Mid-asiatiska Ibexen.

OMRÅDE

Tajikistan, Gorno – Badakhshan, Rangkul läger, 800-900 km / 460-560 miles från Dusjanbe.

JAKT

Under dagen, kikarspanar ni i bergssluttningar där fåren lever. Jakten i Rangkulområdet genomförs på en höjd av 3200 – 3800 m. När ni hittat fåren smyger ni upp till fots efter dem. Var förbered på skott, upp till 400 – 500 meter. Om du önskar kan du även  skjuta en Mid-Asian Ibex under jakten.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst till Dushanbe. Tull formaliteter, transfer till Khorog 10 – 12 timmar, övernatta.

Dag 2: Transfer från Khorog till jaktlägret, boende, vila

Dag 3 – 8: 6 jaktdagar.

Dag 9: Tillbaka till Khorog, övernatta

Dag 10: Tillbaka till Dushanbe, övernatta eller flyg hem.

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

Sep – Dec, slutet av Feb – Mars.

Bästa tiden är Okt – Nov, och slutet av Feb – Mars.

BOENDET

Lägret består av jaktstugor. De är varma, rena och bekväma med separata utrymmen för middagar, bad och sovrum. Det finns även elektrisk generator.

RESA

Du flyger till Dushanbe, från Dushanbe kommer du åka till lägret med bil. Denna transfer är ganska lång och tröttsam, men det hjälper till att anpassa sig till höjden långsamt. Vägen från Dushanbe till lägret tar ca 18-20 timmar med ett stopp över natten i Khorog.

BILD GALLERI