Kamchatka

Länder » Asien » Kamchatka

Stort område av Ryssland som omfattar tusentals kvadratkilometer ger betydande skillnader i klimatförhållanden, flora och fauna. Det är här du hittar de största Älgarna och Björnarna i Ryssland. Den genomsnittliga troféstorleken på Kamtjatka Moose är ca 58-60 inches. Du har goda chanser att få ett monster på 60 ”plus.

JAKT

Under höstjakten jagar vi älg från hästryggen. Du tillbringar hela dagen på hästen och letar efter en god kvalitet trofé.

I slutet av november och i december samt på vårjakten efter Björn använder vi snöskotrar. Jägaren och hans guide täcker stora avstånd och letar efter färska spår. Guiden kör skotern och jägaren sitter i släden bakom. När spåren hittas fortsätter ni till fots med en traditionell spot och stalk. Ibland används skidor.

Räkna med att det är kallt väder i Kamtjatka i december. Det är dock vinterjakten som ger den bästa succeratén.

OMRÅDE

Områden som vi jagar i finns i huvudsak i den centrala delen av halvön. Inom dessa områden erbjuder vi häst och skoterjakter. Området har mycket buskvegitation som ger kort sikt och som gör området svårt att jaga i före slutet av september innan träden tappat bladen.

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

April – Maj  Vårjakt på Björn

25 Sept – 15 Okt: Horseback jakt Älg & Björn.

25 Nov – 20 Dec: Snöskoter jakt Älg.

BOENDET

Lodgen är ett trähus med kamin och generatoraggregat, så det går att värma upp. Det finns även rysk bastu för den som känner sig frusen.

RESA

Man flyger från Europa till Seattle där man har en övernattning på hotell för att följande dag flyga ut till Juneau, vår samarbetspartner möter upp på flygplatsen i Juneau. Man flyger sedan ut med vattenflyg in till jaktområdet och tältcampen. Under jakten så åker man i 14 foots zodiac båtar.

BILD GALLERI