Zimbabwe

Länder » Afrika » Zimbabwe

Zimbabwe är ett fantastiskt jaktland, det har nu under ett flertal år varit problem i landet med följd av att det har varit många oseriösa operatörer på banan. Det finns ett litet antal operatörer som fortfarande har område som ligger långt ifrån bosättningar varvid tjuvjakten inte är något problem utan Safarin har under åren hållit samma kvalité som innan oroligheterna.

Ett av områdena ligger i Zambezi valley vilket är ett klassiskt område när vi pratar jakt i Zimbabwe. Terrängen är ”rough” country med berg, dalar och väldigt kuperat. Området är på 1 milj hektar och det finns här 4 olika camper som var och en kan ta 8 jägare. Samma upplägg hittar ni i Save conservancy som ligger i de södra delarna av landet. Området är dock mer bördigt vilket påverkar antalet djur, men framför allt storleken. Är det en riktigt stor Elefant ni är ute efter kan det vara värt att betala en extra slant för att komma till denna lyxiga camp.

Safari

Lejon och Plains Game 18 dagar

Elefant och Plains Game 15 dagar

Leopard och Plains Game 14 dagar

Buffel och Plains Game 10 dagar

Priserna kan variera kraftigt beroende på efterfrågan. Hör alltid av er till oss. Det kan ha kommit in ett bra erbjudande.

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

Mars – Nov

BOENDET

Är såväl klassisk östafrikansk tältcamp som mer luxuriös lodge.

RESA

På flygplatsen i Harare blir ni upphämtade av er PH. Jaktområdet i norr ligger 1h bilfärd från flygplatsen och det i söder 2h bilfärd från flygplatsen.

BILD GALLERI