FREE RANGE Eastern Cape

Länder » Afrika » Sydafrika » FREE RANGE Eastern Cape

Det som är unikt med dessa områden är att det inte finns några jakthägn, samt den totala arealen på 450 000 tunnland!
Djuren vi jagar är i sin rätta miljö vilket innebär att man inte hittar djur som föredrar tät bush på öppen savann och vice versa. Djuren är därmed även mer svårjagade då de använder sina sinnen som de är anpassade för.
 Jakttrycket är lågt, de sätter sin egen kvot med avsikt att upprätthålla kvaliteten på bra troféer.

Baviaans River Conservancy

Mångfalden av djur, antalet djur, naturskönhet och storleken på området är vad detta stora ohägnade område utanför Port Elizabeth i Eastern Cape är känt för. 

Baviaansriver Conservancy är ett 450.000 tunnland ohägnat område 2,5 timmar nordöst om Port Elizabeth. Conservanciet är ett varierande område med ett stort antal olika arter. Det finns 30 jaktbara arter i området. Från de vanliga arterna som Wildebeest, Blesbuck, Oryx, Waterbuck och Impala till mindre vanliga som Lechwe, Mountain Reedbuck och Vaal Rhebuck.

Det finns mycket Cape Kudu & Bushbuck, Cape Kudu och Bushbucken är mörkare och något mindre i kroppen än sina nordliga släkting Southern Greater Kudu och Limpopo Bushbuck.

Från campen är det 1,5 timmes bilfärd till kustskogarna vid Indiska oceanen där vi jagar Blue Duiker, Caracal med hundar, Cape Grysbuck och Bushpig.

Varje år under Mars månad så arrangerar vi ett antal Gruppresor till Baviaans området. Vi har även under denna tiden kombinerade Safarin där vi först jagar Rock pigeons för att sedan jaga antiloper

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

Hela året

BOENDET

Är dubbelrum i mysiga ”hyddor” i Afrikansk stil där det givetvis finns eget badrum.

Det finns WiFi på camperna

Alla måltider är inkl

Efter jakten samlas man vid bålet

RESA

Ni kommer att flyga från Europa ner till Johannesburg för att därefter ta inrikesflyget till Port Elizabeth. Här blir ni upphämtade för att åka med bil ca. 2 timmar till resp. jaktområde.

BILD GALLERI