Fågel Sydafrika

Länder » Afrika » Sydafrika » Fågel Sydafrika

En kombination som ger det bästa av alla jaktmöjligheter som Sydafrika kan erbjuda. Mångfalden är vad som utmärker den här  jaktresan. Fågeljakten ger dig massor av skottchanser och variation. Fågeljakten arrangeras såväl i de rika solrosfälten, drev och sträckjakterna i det böljande öppna landskapet och ståendefågelhunds jakten i bergen. 

Det finns även möjlighet för att jaga trofedjur om någon önskar det.

Duva

Jakten sker på solrosfälten där duvorna sträcker ut från staden för att äta. Det är ett varierande skytte med både höga och snabba fåglar. Duvorna är huvudsakligen Rock Pigeon som är en fantastisk gamebird att jaga. Även de mindre typerna av Doves sträcker över fälten och ger jakten en extra krydda. Räkna med att skjuta 300-500 skott på en dag!

Gäss & Änder

Gässen jagas tidigt på morgonen då de sträcker in på fälten. Änderna jagar man i dammar antingen som uppflog alt som kvällssträck.

Stående Fågelhund

Är på Francoliner en rapphöns liknande fågel. Man jagar dessa i bergen. Det är en baglimit på 8 fåglar på pers och dag.

Pärlhöns

Jagas också huvudsakligen i solros fält. Man får smyga ut på pass då de är väldigt vaksamma har de tendens att lyfta innan man är på plats. Det är sedan en drevkedja som försöker få fåglarna över skyttarna.

Duvjakten kommer att ske under hela dagen, däremot när vi kommer till det andra stället så blir det en mixad jakt ex. gäss på morgonen, stående fågelhund mitt på dagen och avsluta med ett kvällssträck.

ÖVRIGT

Är det några som önskar att jaga Trofedjur alt. Drevjakt på antiloper så går det även bra att göra i området samt om någon vill ha några dagar vid kusten för Bad och Fiske eller ner till vindistrikten och Cape Town så hjälper vi er även med det.

JAKTPERIOD

Rockpigeon Feb – Juni

Dove Hela året

Francolin/Pärlhöns/Gäss/Änder Maj – Aug

ANTAL SKYTTAR

4 – 8 skyttar

RESA

Dag 1 Avresa Skandinavien via Frankfurt och Johannesburg till Bloemfontein

Dag 2 Ankomst Bloemfontein

Dag 3 – 4 Duvjakt.

Dag 4 Morgon Duvjakt på eftermiddagen bilfärd på ca 3 timmar till området för Fågel

Dag 5 – 7 Mixad jakt, Drivna Pärlhöns, Stående fågelhundsjakt, Sträck på änder och gäss.

Dag 8 Avfärd till Bloemfontein för hemfärd

Dag 9 Hemkomst Skandinavien