Kalkfeld

Länder » Afrika » Namibia » Kalkfeld

En av de äldsta och mest erkänt seriösa safari operatörerna i Sydliga Afrika

Det som utmärker denna safari är att den är välorganiserad, familjär och erbjuder all lyx en safari i Namibia kan erbjuda. Lodgen ligger mitt i jaktområdet, så safarin i det 80 000 tunnland stora privatägda området som gränsar till den 300 000 tunnland stora ”concessionen” som också ingår i jaktmarkerna kan börja direkt utanför sovrumsdörren.

Själva ser de sig inte i första hand som ett big game område, men här finns elefant, noshörning, lejon och flodhästar som ett naturligt inslag när de 21 olika jaktbara arterna jagas.

Namibia är ett fantastiskt land, stort till ytan men med en liten befolkning och därmed också låg kriminalitet för att vara i Afrika. Efter landningen på Windhoeks flygplats rekommenderas att ta en fika på stadens Craft shop och få pusta ut efter flygresan. Caféet är en liten oas och förser er med alla souvenirer ni behöver till dem där hemma. Anländer ni sent får ni inte missa Joe´s Bar. Denna grillrestaurang är en sevärdhet i sig.

 

ÖVRIGT

Avsluta gärna hela er vistelse i Namibia med ett par dagar ute vid kusten i ökenstaden Swacopmund. Hajfisket här är riktigt bra och här finns alla de aktiviteter du kan drömma om; kamel eller hästridning bland sanddynorna, motorcykel och fyrhjuls åkning i öknen och restauranger med fantastiska skaldjur- och fiskrätter.

JAKTPERIOD/BOENDE/UTRUSTNING

JAKTPERIOD

Hela året

BOENDE

Lodgen är förstklassig. Det finns 4 dubbelrum vilka alla har de bekvämligheter som man behöver. Köket är likaså förstklassigt där menyn huvudsakligen består av vilt.

RESA

Det går direkt flyg från Frankfurt till Windhoek, därifrån går det med bil ca 5 timmar till jaktområdet.

BILD GALLERI