Bra att veta

Information » Bra att veta

BOKNING OCH BETALNING

  • Vid bokning betalas en deposition på 5000 SEK. Detta belopp är inte återbetalningsbart, med reservation för fullbokning då betalas depositionen tillbaka.
  • Efter depositions betalningen har gjorts blir ni kontaktade för uppbokning av datum, flyg, hyrbilar, införsel av vapen och jaktlicenser i respektive land samt andra önskemål kring resan.
  • Reservation för prisändringar vid ändrade lagar och  regler.
  • Om ni väljer att få resan fakturerad tillkommer en administrationsavgift på 485:-
  • Eventuella slutbetalningar och troféavgifter betalas efter avslutad jakt..

FLYGRESA
Om Scandinavain Prohunters skall boka er Flygresa så görs det via
Koch & Ljungberg
Hyllie Boulevard 17
21532 MALMÖ
Tel: 040-473444

Epost:bokning@koch-ljungberg.se

Koch & Ljungberg kommer att kontakta er för att hjälpa er med att boka upp lämpligt flyg. Vid bokning så rekommenderar vi att ni betala med kreditkort, då gäller reseförsäkringen. Har ni med vapen så skall ni meddela det. Observera att Scandinavian Prohunters AB inte är återbetalningsskyldiga av flygbiljetten vid inställd jakt.

EU – VAPENPASS
1995 infördes ett nytt EU-vapenpass, som vi europeiska jägare skall ha när vi reser på jakt i utlandet. Det rekommenderas, att man skaffar sig detta vapenpass i god tid innan jaktresan. Vapenpasset fås vid personlig kontakt med den lokala polisstationen. Det kan ta upp till 14 dagar för att få ett EU-vapenpass beroende på polisdistrikt.

VISUM
Till vissa länder krävs ett visum för att komma in t ex. USA, Central Afrikanska Republiken mm. Gå in på www.visumdirekt.se och se vad som krävs för er resa.

TRANSPORT AV VAPEN OCH AMMUNITION

Scandinavian Prohunters ser till att alla nödvändiga formaliteter är ordnade i förbindelse med transport av vapen och ammunition i offentliga transportmedel, förutsatt att Scandinavian Prohunters tidigt har mottagit de korrekta upplysningarna från kunden som krävs. Scandinavian Prohunters kan dock inte garantera för flygbolagens vapenhantering. För vapenutförsel krävs en anmälan till Tullverket https://tid.tullverket.se/svds/SVD_Information_se.aspx. Vapnet skall transporteras i låsbar vapenkoffert. Den vitala delen (slutstycke eller framstock) och ammunition skall förvaras i resväskan.

HYRA AV VAPEN, HYRBIL mm.
Under alla jakter/arrangemang framgår det tydligt vad som ingår. Vad som avtalas eller arrangeras på plats med t.ex extra hotellövernattningar före och/eller efter jakten, krav om enkelrum, extra måltider, hyra av vapen, förbrukning av ammunition mm, tillkommer på priset. Dessa extrautgifter betalas av respektive jägare på plats.

DOKUMENTATIONSANSÖKAN TILL OLIKA LÄNDER
Jag behöver få in dessa uppgifter för att ansöka om era nödvändiga dokumentationer.
Tyskland
EU vapenpass (kopia), Svenskt Jaktkort (kopia), Person Passet (kopia), samt 1 passfoto.
Storbrittanien
EU vapenpass (kopia, till England originalet), Person Passet (kopia), Svenskt Jaktkort (kopia)
Spanien
Person Passet (kopia), Svenskt Jaktkort (kopia)
Afrika
Person uppgifter samt Vapendetaljer (fyll i bifogat formulär)
Nordamerika
Person uppgifter samt Vapendetaljer (fyll i bifogat formulär)

KONSERVATOR
Scandnavian Prohunters hjälper Er med att få kontakt med en bra konservator. Vi vill dock påpeka att Scandinavian Prohunters inte har något ansvar mellan konservator och jägare.

CITES OCH INFÖRSEL AV TROFÉER
(troféer, skinn och kött)

Bestämmelser för viltarter på CITES listor samt det enskilda landets CITES myndighet finns på CITES websida; www.cites.org.

Vi vill uppmärksamma er på, att Scandinavian Prohunters inte kan ta på sig ansvaret för, att nedlagda troféer kan införas i jägarens hemland. Det är jägarens eget ansvar att undersöka dessa förhållanden och ordna de nödvändiga införseltillstånden till hemlandet. Därför uppmanar vi den enskilde jägaren att informera sig om aktuella regler. CITES-tillåtelserna utställs här i Sverige av Djurskyddsenheten på Jordbruksverket, 55182 Jönköping, tel 036-155000, e-mail jordbruksverket@sjv.se. Information finns även på Jordbruksverkets hemsida www.sjv.se.

FÖRSÄKRING
De flesta av er har ofta fullgott skydd på såväl person, ansvar som utrustning i er hemförsäkring.
MEN VI RÅDER ER ATT KONTAKTA ERT FÖRSÄKRINGSBOLAG för att se hur ni är försäkrad inför resan.

RESEGARANTIFONDEN
Scandinavian Prohunters är medlem av Kammarkollegiets Resegarantifond.

BILDER
Bilderna är skyddade och får enbart användas mot vårat medgivande.